Naturen rundt oss

Vi trenger ikke buss eller bil for å komme oss ut på tur i hverdagen....

https://munkeby.barnehage.no/File/GetFile/1db860c3-cdce-4956-b7a4-53086298f2fa

I skogen like ved barnehagen har vi en stor varm trelavvo og naturleikeplassen vår. Vi ligger på historisk grunn hvor Munkeby Klosterruiner er omhyllet av vakker natur og Levanger elva.

Her er det lagt til rette for mangfoldige naturopplevelser gjennom ulikt terreng...

 

 

 

Ski og skileik

Barn har ulike forutsetninger for å gå på ski. Noen har gått mye på ski og har gode ferdigheter, mens andre har nesten ikke gått på ski i det heletatt. I barnehagen fanger vi alle barna og det viktigste er å gi de skiglede gjennom leik på ski.

Vi vil gjerne at de som ikke er trygge på ski tar med seg ski også, slik at de kan lære sammen med de andre barna. Ofte er det nok å bare gå på skiene i begynnelsen, men ferdighetene utvikler seg fort og etter vært mester de mer og mer.

Dette er noe vi erfarer, og det er ofte lettere å lære sammen med andre barn. Skileik og balansetrening på åkeren er det vi vil legge fokuset på. Ta gjerne med staver, sørg for at de har rett lengde, slik at de ikke blir for korte eller lange, dette skaper som oftest bare strev for barna, og det resulterer i at de kan miste litt av lysten og motivasjonen til å fortsette.